صفاهان سرویس، بزرگترین مرکز تعمیر لوازم خانگی در اصفهان، می تواند لوازمی همچون ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال فریزر و ساید بای ساید را در کمترین زمان ممکن بررسی و عیب یابی کند. در صورت نیاز به تکنسین و دریافت مشاوره و راهنمایی با شماره 09130108396 تماس بگیرید.
در ادامه قصد داریم تا درباره خازن یخچال و نحوه تست خازن یخچال با شما صحبت کنیم. افراد هر روزه از دستگاه ها و وسایل زیادی استفاده می کنند. این دستگاه ها با کنار هم قرار گرفتن قطعات و اجزای درون آن و ارتباط آنها با یکدیگر باعث می شوند دستگاه بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد. اگر هر یک از این قطعات و اجزا با مشکل مواجه شود دیگر دستگاه بازدهی کامل را نخواهد داشت. در نتیجه شما در استفاده از آن دستگاه با مشکل مواجه می شوید.
از وسایلی که هر روز افراد از آن استفاده می کنند میتوان به لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال فریزر و یخچال ساید بای ساید اشاره کرد. که آنها نیز از قطعات و اجزای بسیار زیادی تشکیل شده است و ارتباط آنها با یکدیگر باعث شده تا آن دستگاه بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشد. یکی از این قطعات خازن می باشد که این قطعه را می توانید در یخچال ماشین لباسشویی و کولر گازی مشاهده کنید.
خازن تاثیر زیادی بر روی عملکرد موتور می گذارد. اگر با خرابی خازن مواجه شوید ممکن است موتور دستگاه شما از کار بیفتد. چنانچه با خرابی خازن دستگاه مواجه شدید حتما برای تعویض آن اقدام کنید. شما می توانید از صفاهان سرویس، مرکز تعمیر یخچال فریزر در اصفهان ، برای تست خازن یخچال خود و تعویض آن کمک دریافت کنید.
خازن چیست و چه کاربردی در یخچال دارد؟
خازن قطعه الکتریکی است که ظرفیت آن با فاراد نمایش داده می شود. هر چقدر ظرفیت خازن بیشتر باشد توانایی نگهداری انرژی الکتریکی بیشتر می باشد. یک فارا ظرفیت بسیار زیادی برای خازن می باشد. به همین منظور برای نمایش میزان ظرفیت خازن از یکاهای میلی فاراد، میکرو فاراد، نانو فاراد و پیکو فاراد استفاده می شود.
ساختمان درونی خازن به گونه ای است که عایقی در بین دو صفحه فلزی قرار گرفته است که این عایق از جنس شیشه، میکا، تفلون و یا هوا می باشد. این قطعه بار الکتریکی را درون خود ذخیره می کند و جریان لازم قطعات را فراهم می کند. خازنی که درون یخچال قرار گرفته به صورت موازی با موتور یخچال متصل شده است.
تاثیر خازن در موتور یخچال
خازن بار الکتریکی درون خود را به استارت موتور ارسال می کند و در این شرایط موتور با قدرت بیشتری راه اندازی می شود. خازنی که درون دستگاه استفاده می شود اندازه بسیار بزرگی دارد که این نشانه از زیاد بودن ولتاژ قابل تحمل آن و ظرفیت خازن می باشد. اگر موتور یخچال شما کار نمی کند، یکی از دلایل آن خرابی خازن می باشد. زیرا خازن تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد موتور یخچال می گذارد.
همانطور که گفته شد جریان مورد نیاز و ولتاژ مورد نیاز موتور یخچال از طریق خازن تامین می شود. در زمانی که این قطعه خراب می شود ولتاژ و جریان به درستی به موتور نمیرسد و موتور فعالیت درستی نخواهد داشت. زمانی که متوجه کار نکردن موتور یخچال خود شدید حتماً برای تست خازن یخچال خود اقدام کنید. می توانید برای انجام این کار از تکنسین های ماهر مجموعه صفاهان سرویس کمک دریافت کنید.
دلایل خرابی خازن یخچال چیست؟
عمر مفید
تمامی قطعات و وسایل عمر مفیدی دارند. خازن نیز دارای عمر مفیدی می باشد که این قطعه که عمر مفید و طولانی ای ندارد و پس از مدتی خراب می شوند.
نوسانات برق
نوسانات برق می تواند یکی از مهمترین دلایل خراب شدن خازن باشد. خازن یکی از قطعات است که اگر میزان ولتاژ ورودی آن بیشتر از میزان ولتاژ قابل تحمل خازن بود، خازن خراب میشود و باید شما برای تعویض آن اقدام کنید.
خرابی کمپرسور
به دلیل قرار گرفتن خازن به صورت موازی با کمپرسور چنانچه کمپرسور خراب شود و جریان زیادی درون کمپرسور ایجاد شود، این جریان بر روی خازن تاثیر گذاشته و باعث خرابی خازن می شود.
برای مطلع شدن از خرابی و یا سالم بودن خازن یخچال خود حتما برای تست خازن یخچال اقدام کنید. چنانچه دانش فنی لازم برای انجام این کار را ندارید از یک تکنسین کمک دریافت کنید.
علائم و نشانه های خرابی خازن یخچال چیست؟
به طور کلی برای اینکه از خرابی خازن یخچال مطلع شوید باید حتما خازن را تست کنید. ولی خازن یکی از قطعاتی است که در هنگام خراب شدن علائم ظاهری نیز از خود بروز می دهد.
منفجر شدن خازن
چنانچه ولتاژ زیادی به خازن وارد شود امکان انفجار خازن وجود دارد که این انفجار باعث سیاه شدن خازن می شود که این موضوع یکی از نشانه های خرابی خازن می باشد.
باد کردن خازن
از بارزترین نشانه های خرابی خازن می توان به باد کردن خازن اشاره کرد. زمانی که خازن به مدت طولانی کار کند کارایی خود را از دست می دهد و پس از مدتی شروع به باد کردن می کند. این مورد از شایع ترین نشانه های ظاهری خازن در صورت خراب شدن می باشد.
عملکرد نادرست موتور یخچال
همچنین ممکن است خازن در صورت خرابی هیچ نشانه ظاهری از خود بروز ندهد. ولی خرابی آن باعث وجود مشکل در مدار شود. در حالت باید تست خازن یخچال صورت گیرد. یکی دیگر از این نشانه ها مختل شدن فعالیت موتور می باشد. که دلیل به وجود آمدن این مشکل تاثیر مستقیم خازن بر روی موتور است.
تست خازن یخچال
بهترین راه برای مطمئن شدن از سالم بودن خازن یخچال تست خازن یخچال می باشد. تست خازن یخچال به روش های مختلفی صورت می گیرد که در ادامه به بررسی یکی از این روش ها خواهیم پرداخت.
تست خازن یخچال با استفاده از مولتی متر
اولین گام برای تست خازن یخچال تخلیه کردن بار الکتریکی آن می باشد. برای انجام این کار در ابتدا برق یخچال خود را قطع نمایید و سپس خازن را پیدا کنید. پس از دسترسی به خازن شما باید با استفاده از یک پیچ گوشتی و دست کش اقدام تخلیه بار الکتریکی خازن کنید. توجه داشته باشید که حتما باید بخش عایق پیش گوشتی را در دست بگیرید. زیرا تخلیه خازن باعث ایجاد شوک الکتریکی می شود و این شوک ممکن است به شما آسیب وارد کند.
قسمت رسانه پیچ گوشتی را به دو سر منفی و مثبت خازن بزنید تا بار الکتریکی آن تخلیه شود. پس از انجام این کار جرقه ایجاد میشود که این نشانه از تخلیه شدن بار الکتریکی خازن می باشد. چنانچه خازن دارای سه پایه بود شما باید پیش گوشی را بر روی پایه قرار دهید. سر پیچ گوشی را به ترتیب به یکی از دیگر پایه های خازن بزنید و به طور جداگانه خازن را تخلیه نمایید.
اگر خازن از لحاظ ظاهری هیچ تغییری نکرده بود و نشانه از خرابی خازن وجود نداشت با استفاده از مولتی متر اقدام به تست خازن یخچال کنید. مولتی متر را بر روی حالت بیزر یا بوق قرار دهید و سیم های مولتی متر را دو سر مثبت و منفی خازن بگذارید. چنانچه صدای بوق شنیده شد به معنای خرابی خازن می باشد و در غیر این صورت خازن شما سالم می باشد.
کلام آخر…
تست خازن یخچال نیازمند دانش فنی زیادی می باشد. همچنین فرد باید در این زمینه تجربه کافی داشته باشد. چنانچه شما توانایی لازم برای تست خازن یخچال را ندارید می توانید از تکنسین های مجموعه صفاهان سرویس کمک دریافت کنید. تیم ما خدمات مناسبی را جهت تعمیر لوازم خانگی در اصفهان و حومه به شما ارائه می دهیم. برای دریافت خدمات با شماره تلفن 09130108396 تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانید: تعویض روغن موتور یخچال
بدون دیدگاه